Premiere All I Know Van Lakshmi

Ellen ten Damme had ‘zelfde ervaring’ als Voice-slachtoffers

Ellen ten Damme heeft een jaar of tien geleden “een zelfde ervaring” gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. De zangeres noemde in het NPO 2-programma De Geknipte Gast van Özcan Akyol geen namen maar is wel van plan om binnenkort officiële stappen te nemen.

“Ik vind het niet sjiek om in de media mensen aan de schandpaal te nagelen en als bekend persoon heb je daar denk ik alleen maar last van”, zei Ten Damme over haar keuze om geen namen te noemen. “Ik vind dit gewoon niet het medium om over dit soort dingen te praten, dus ik ben daar heel voorzichtig mee. Als ik het doe, moet het via de officiële justitiële weg. Dat is de enige manier.”

Ten Damme praatte niet over wat er precies met haar is gebeurd maar wel over haar twijfel om er iets mee te doen. “Uiteindelijk hoop je zelf zo min mogelijk last te hebben. Het is me niet waard om nog meer last te hebben dan je al had, dus dat is een overweging waard.”

Momentum

“In algemene zin denk je: ‘oh dat gaat heel lang duren, officieel gedoe, rechtszaken, toestanden, kost geld, allemaal gezeik’. Daar moet je maar zin in hebben”, zo schetste Ten Damme. Volgens haar kunnen zedendelicten ook maar moeilijk worden bewezen. “Omdat het meestal tussen twee mensen gebeurt waar niemand bij is. Het is zijn woord tegen het jouwe. Als ik aan mezelf denk, als ietwat bekende persoon, is het helemaal vervelend.”

Toch bevestigt Ten Damme dat ze er momenteel mee bezig is. “Er is nu een momentum om dat fenomeen van mannen die denken dat ze maar alles kunnen maken door status of geld of wat dan ook, een halt toe te roepen.”