Eindelijk vakantie voor de prinsesjes

Na het vertrek van de 85 fotografen, journalisten en cameramensen is vrijdagmiddag de zomervakantie begonnen voor de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane. En hun speelkameraadje Skipper maakte zijn debuut tijdens de fotosessie.

Op de Eikenhorst moesten de prinsesjes voor het zover was eerst geduldig poseren. Dit jaar hadden ze daarbij wel een extra aandachtstrekker: de jonge labrador Skipper die zich braaf samen met het koninklijk gezin liet fotograferen.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima knoopten dit keer geen persgesprek vast aan de jaarlijkse fotosessie waarbij de dochters nu eens niet in identieke kleding verschenen. ,,Prettige vakantie'', was ongeveer het enige dat Willem-Alexander kwijt wilde.
Ook uit Engeland waren fotografen overgekomen voor de korte hectische bijeenkomst in Wassenaar. ''Om 8 uur vanavond zijn we weer terug'', aldus een Brit die voor een paar uur zijn stek had verlaten voor het Londense ziekenhuis waar Kate Middleton een dezer dagen een koninklijke baby ter wereld moet brengen. ''U had ook voor een Londens ziekenhuis kunnen staan, dan was hier maar de helft van de fotografen geweest'', merkte Willem-Alexander op toen de meute zich verdrong voor het terras van zijn huis.
Skipper heeft vrijdagmorgen zijn debuut gemaakt bij de koninklijke fotosessie op de Eikenhorst in Wassenaar. De jonge labrador toonde zich een gehoorzame speelkameraad van de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane die zonder veel enthousiasme de jaarlijkse ontmoeting met de weer massaal opgekomen media ondergingen.
Skipper liep rondjes, nestelde zich aan de voeten van de meisjes en liet zich niet vermurwen toen fotografen vroegen of hij zich wilde omdraaien zodat ze niet zijn achterste op de foto's zouden krijgen. Zodra de 85 fotografen, verslaggevers en cameramensen aanstalten maakten om te vertrekken, sprintten de prinsesjes de tuin in om met Skipper te spelen.
De belangstelling voor de fotosessie was dit jaar net zo groot als in andere jaren. Ook uit de buurlanden waren weer fotografen gekomen. De groep is echter zo groot dat er op het gazon weinig meer mogelijk is dan stil staan en poseren, waarbij koning Willem-Alexander de pers vaardig van de ene plek naar de andere dirigeerde en ook uitnodigde om het lint te negeren dat als afzetting diende.

 


 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen