Eerste repetitie O’G3NE achter de rug

O'G3NE heeft de eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival erop zitten. Lisa, Amy en Shelley betraden dinsdagmiddag tweemaal het podium met hun lied Lights and Shadows. Ook was er een zogeheten in-ear rehearsal, die bedoeld is om de oortjes van de dames goed te testen en in te stellen.

Voor de aanwezigen werd een tipje van de sluier opgelicht over hoe de podiumpresentatie er volgende week uitziet. Op het YouTube-kanaal van Eurovision is een klein gedeelte van het optreden vrijgegeven. Daaruit valt op te maken dat de drie zussen naast elkaar zingen in een donker decor met paarse lampen en projecties op de achtergrondschermen. De zangeressen waren gekleed in hun dinsdagochtend gepresenteerde zwarte glitteroutfits.

Songfestivalcommentator Cornald Maas, die bij de repetitie aanwezig was, is goed te spreken over de eerste stappen van O'G3NE op het Songfestivalpodium in Kiev. "Stijlvol, intiem, vocaal excellent – en ook emotie wordt overgebracht. Nu verder bijschaven", schrijft hij op Twitter.

O'G3NE maakt volgende week donderdag zijn opwachting in de tweede halve finale van het liedjesfestijn. In aanloop daarvan wordt nog een aantal keer gerepeteerd. Zaterdag volgt de tweede repetitie.