Gerard Joling met moeder Janny

Eerste kerst zonder moeder voor Gerard Joling: ‘We nemen maar een drankje extra, op haar’

Gerard Joling beleeft dit jaar zijn eerste kerst zonder zijn moeder Jannie, die begin dit jaar overleed. Een eenzame kerst wordt het niet voor de 62-jarige zanger. “Maar voor het eerst zonder ma kan het wel een beetje zo voelen”, zegt Joling tegen De Telegraaf. “We nemen maar een drankje extra, denk ik. Op haar.”

De zanger is vrij met kerst, omdat de opnames van de kerstaflevering van The Masked Singer er al op zitten. “Eerst dacht ik: waar zal ik eens heen gaan? Maar thuis is toch ook heel lekker. Mijn hele huis is versierd en bloedgezellig. Zo maken we er het beste van.” Hoewel het de eerste kerst zonder moeder Jannie is, is ze voor Joling toch een beetje aanwezig. “Met een mooie foto van haar op de tafel, die in de Johan Cruijff Arena met De Toppers ook in mijn kleedkamer stond, is ze er toch een beetje bij.”

Duizenden condoleances

Joling vindt het “ongelooflijk” hoe mensen met hem hebben meegeleefd nadat zijn moeder was overleden. “Werkelijk duizenden condoleances hebben we als familie mogen ontvangen, het hield maar niet op.”