Eerste Duitse clip Nick en Simon een feit

Nick en Simon hebben hun eerste Duitse single af. De officiële videoclip van Frei staat op YouTube, liet het duo donderdag weten. Het is een Duitse versie van hun Nederlandse single Vrij en lijkt op de originele clip, die in een soort oude fabrieksloods is opgenomen.

Hun eerste Duitse album, Ein neuer Tag, ligt vanaf 11 april in de winkels. Daarvoor maakten Nick en Simon een selectie van twaalf van hun bestaande liedjes. ''In Duitsland werken we nauw samen met het Duitse label'', liet Simon eerder weten. ''Daar vertrouwen we volledig op. Dat label heeft de knowhow en weet hoe de Duitse markt in elkaar steekt. We willen daar de popkant op.

 

 

Simon zei onlangs geen idee te hebben wat hij bij de oosterburen kan verwachten. ''We beginnen daar weer helemaal van voor af aan. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Ik heb er geen verwachtingen van. Maar we gaan wel degelijk. We hebben blokken in de agenda vrijgemaakt om daar veelvuldig heen te gaan. En misschien lukt het, misschien niet. Maar als we het niet proberen, lukt het zeker niet.''