Placeholder

Eenzame Hans van der Togt geniet van z’n hond

Hans van der Togt slijt zijn dagen in eenzaamheid. De voormalig showmaster heeft geen behoefte meer aan een partner en heeft genoeg aan zijn trouwe hond Hero.

"Ik zal het maar eerlijk zeggen: het is hier soms best eenzaam", vertelt de inmiddels 69-jarige Hans in een openhartig interview met het AD. Volgens de oud-presentator van Rad van Fortuin gebeurt 'er helemaal niets' in het kleine Friese dorpje waar hij tegenwoordig woont. "Ik heb gelukkig Hero, mijn lieve hond. Maar vooral in de wintermaanden is het lastig."

Een nieuwe relatie ziet Hans niet zitten. "Ik moet er nu werkelijk niet meer aan denken. Zo gewend ben ik aan het leven in mijn eentje met Hero. Stel je voor dat ik hier met iemand op de bank moet zitten. Lijkt me een vreselijk gedoe."

Hans komt zijn dagen door met 'kranten lezen, televisie kijken, een flesje wijn' en zijn hond. "Ach, wat zou het erg zijn als die me zou ontvallen. Ik zeg weleens voor de grap: het touw aan de boomtak hangt al klaar. Het is echt mijn kind. We hebben het zo goed met z'n tweeën. Dankzij hem ga ik in elk geval drie keer per dag de deur uit."

Die wandelingen duren echter niet lang. Hans loopt van 'bankje naar bankje' omdat hij met rugpijn kampt door overgewicht. "Ik draag aan de voorkant gewoon een zak cement mee", bekent hij. "Zuipen, eten, te weinig bewegen. Maar ja, afvallen is moeilijk als je geen support krijgt. Op dat vlak zou een partner wel fijn zijn. Om nou hier in m'n eentje achter een bordje slabladeren te gaan zitten."

Ondanks zijn alcoholverleden tikt Hans nu iedere dag rustig een fles wijn weg. Hij heeft het naar eigen zeggen wel onder controle. "Vorig jaar was het even meer dan een fles per dag, maar ik heb de knop omgedraaid. Die ene fles is echt genoeg."