×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Een wel heel bijzondere ontmoeting voor Freek Vonk

Een wel heel bijzondere ontmoeting voor Freek Vonk
1.05.2019 -

Freek Vonk heeft weer een bijzondere ontmoeting gehad op zee. Dit keer niet met een haai maar met een zeekoe. De tv-bioloog kwam er dan ook zonder kleerscheuren van af.


‘Holy moly! Ik ben gekust door een zeekoe’, schrijft Freek blij op Instagram bij een filmpje van de ontmoeting, die de crew even deed terugdenken aan Freeks aanvaring met een haai twee jaar geleden. ‘Geluidsman Bange Bassie en ik besloten om even onze duikpakken te testen in de haven…. duikt er ineens een enorm grijs gevaarte op naast Bassie! Vier meter lang en dik 500 kilo! (De zeekoe, niet Bassie!) Bassie schrok zich dood’, lacht Freek.

‘En check hoe nieuwsgierig deze zeekoe op me afkomt en aan mijn duikbril begint te sabbelen… WOW!!! Wat een ervaring!’, aldus Freek. ‘En een goed begin van deze reis!’

In februari 2017 werd Freek door een Caribische rifhaai gebeten. Hij hield er een groot litteken aan de achterkant van zijn arm aan over.