Edsilia moet songfestivalpunten uitdelen

Als de kijkers van het Eurovisiesongfestival het voor het zeggen hebben, mag Edsilia Rombley de punten uitdelen. Dit maakte Lauren Verster donderdagavond bekend tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Edsilia is er wel voor in. Ze zei dat ze hartstikke leuk zou vinden om Tim Douwsma op te volgen.

Lingo-presentatrice Lucille Werner werd uitgeroepen tot beste spelleidster van het jaar. ''Zelfspot en improvisatievermogen zijn de belangrijkste eigenschappen voor een spelleidster, want niets is gescript'', zei Lucille in de uitzending.

Lieke van Lexmond kreeg de titel meest sexy tv-vrouw. Nicolette Kluiver eindigde als tweede, Merel Westrik op de derde plek.

Jinek

Eva Jinek werd uitgeroepen tot beste tv-journaliste van het jaar, voor Dione de Graaff op de tweede plaats en Mariëlle Tweebeeke op de derde positie.

Pleuni Touw kreeg voor haar rol in Dokter Deen de titel beste bijrol in een dramaserie. Maik de Boer is volgens het publiek de meest getalenteerde tv-stylist van Nederland. Roy Donders eindigde op de tweede plaats.