×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eberhard van der Laan heeft uitgezaaide longkanker

27.01.2017 -

Er is bij Eberhard van der Laan afgelopen week uitgezaaide longkanker geconstateerd. 'Het lijkt erop dat de diagnose weinig reden geeft tot optimisme.'


Dat schrijft de burgemeester van Amsterdam in een brief op de site van de gemeente Amsterdam. 'Hoewel er de komende tijd meer duidelijk zal worden over de aard en de prognose, lijkt het er op dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme', schrijft hij in die brief. 

Voorlopig wil Eberhard zijn werk als burgemeester voortzetten. 'In overleg met de gemeenteraad en het college van B en W, op een manier die recht doet aan de stad en aan het ambt', schrijft de burgemeester. 'Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester.' Wel zullen komende tijd bepaalde taken en openbare optredens worden overgenomen. 

'Intussen ben ik in goede handen van mijn naasten en van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.' De diagnose is deze week gesteld. Eberhard is sinds juli 2010 burgemeester van de hoofdstad. 

De 61-jarige Eberhard van der Laan is getrouwd en heeft vijf kinderen. In oktober 2013 werd bekend dat hij prostaatkanker had, waarvan hij later genas.