×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Duncan Laurence over oranje loper tijdens opening

Duncan Laurence over oranje loper tijdens opening
12.05.2019 -

Het Eurovisiesongfestival gaat zondag officieel van start. Hoewel er al de hele week wordt gerepeteerd in de zaal van Expo Tel Aviv, vindt zondagmiddag de openingsceremonie plaats. Niet in de arena maar midden in de stad, op het Habima Square, waar voor de gelegenheid een oranje loper is uitgerold.


Tegen zonsondergang zullen de artiesten een voor een over de loper lopen, waar pers en fans zich langs de zijkanten verzamelen. Zij zullen wel lang op de Nederlandse songfestivalinzending Duncan Laurence moeten wachten: hij komt pas als 35e van de 41 landen langs.

De deelnemers komen in de startvolgorde van de halve finales de loper op, wat betekent dat Cyprus het spits afbijt. Zangeres Tamta stapt dinsdag tijdens de eerste halve finale als eerste het podium op en moet nu ook als eerste de schijnwerpers van de ceremonie in. Na Nederland volgen alleen nog Noord-Macedonië, Azerbeidzjan, Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Israël.

Voor Duncan is het zondag verder een rustige dag. Hij heeft voor zover bekend geen andere verplichtingen. Maandag geeft hij een optreden in Tel Aviv en dinsdag, op de dag van de eerste halve finale, staat hem een persdag met de Nederlandse media te wachten.