Dubbele koninklijke doop in Noordwijk

Een dubbele doop zaterdagmiddag in de koninklijke familie. In de Maria ter Zeekerk in Noordwijk werden prinses Zita en haar nichtje Alaïa-Maria gedoopt in aanwezigheid van tal van familieleden, onder wie ook het koningspaar.

Prinses Zita de Bourbon de Parme is de op 21 februari van dit jaar geboren dochter van prins Jaime en prinses Viktória, die zondag hun eerste huwelijksverjaardag vieren. Aanvankelijk dachten ze erover hun naar de laatste keizerin van Oostenrijk vernoemde dochter in Italië te laten dopen, maar uiteindelijk is besloten voor een gezamenlijke doopdienst in Noordwijk. Jaime gaat later deze maand in Rome aan de slag als Nederlands ambassadeur bij de paus.

Peetouders van prinses Zita zijn koning Willem-Alexander, prinses Margarita, prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma (zus van Jaime's vader), Dorothea ter Riet-Bartos en tennisser Jacco Eltingh.

Alaïa-Maria Irene Cécile Brenninkmeijer is de dochter van prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer. Het meisje, het zesde kleinkind van grootmoeder prinses Irene, is op 20 mei in Zürich geboren. Carolina en Albert, telg uit de bekende familie van C&A, trouwden in de zomer van 2012 in Florence. Peetouders van Alaïa-Maria, een Baskische naam, zijn prinses Margarita, prins Constantijn, Philippe Brenninkmeijer en Silvia Brenninkmeijer-Arboli.

De besloten viering werd geleid door pater Gregory Brenninkmeijer SJ, die terzijde werd gestaan door pastoor Theo Blokland van de Maria ter Zeekerk.