Drukke agenda voor WA en Máxima

Na het kennismakingsbezoek aan Zweden maandag staan er vooral openingen in de agenda van koning Willem-Alexander en konining Máxima. Zo opent de koning dinsdag het vernieuwde publiekscentrum van het Nationaal Archief in Den Haag, meldt koninklijkhuis.nl.

Woensdag is Máxima in Wageningen om het FrieslandCampina Innovation Centre te openen, terwijl Willem-Alexander naar Naaldwijk reist voor een bezoek aan de vijfde editie van het Westland Event.

De koning verzorgt donderdag de opening van de tentoonstelling Atlas der Neederlanden: de dageraad van het Koninkrijk bij de Universiteit van Amsterdam. Diezelfde dag opent hij de nieuwbouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag. Ondertussen opent de koningin die dag in Zwolle het nieuwe ziekenhuis van Isala.

Vrijdag staat tot slot de lancering van de tentoonstelling Kazimir Malevich en de Russische avant-garde in het Stedelijk Museum in Amsterdam op de planning van koningin Máxima.