Dries Roelvink

Dries Roelvink twijfelt aan echtheid Martien Meiland

Dries Roelvink zet vraagtekens bij de authenticiteit van Martien Meiland. In het programma De Perstribune op NPO Radio 1 zei de volkszanger dat hij de realityster van SBS6 ziet veranderen zodra de camera aan gaat.

Voor een nieuw programma van SBS6 gaat de realityfamilie Meiland binnenkort een tijdje onder de armoedegrens leven. Precies wat de bekende families Roelvink en Froger jaren geleden al eens deden in Effe Geen Cent Te Makken. ‘Het lijkt me hilarisch, alles wat die mensen aanraken verandert in goud’, zegt Roelvink gevraagd naar zijn ‘opvolgers’ in een dergelijk programma. Van voormalig kasteelheer Martien Meiland heeft de zanger echter geen hoge pet op. ‘Ik heb grote twijfels over de echtheid van Martien Meiland. Ik zie hem veranderen als de camera aangaat’, zegt Roelvink.

Zelf zegt Roelvink er ook moeite te hebben mee om zichzelf te zijn voor de camera, in tegenstelling tot zijn zoon Dave, vertelt hij. ‘Als de camera gaat draaien ben ik me daar ook wel bewust van. Wie dat totaal niet heeft is Dave, mijn oudste zoon. Daarom ziet men hem graag in allerlei programma’s verschijnen. Die verandert totaal niet, is totaal zichzelf. Dat vind ik echte tv. En Meiland, daar heb ik mijn twijfels over.’

Zelf zal de familie Roelvink op korte termijn niet meer opduiken een realityserie, zegt Dries. Al is het niet ondenkbaar dat het over een tijdje weer eens zo is. “Voor zoiets als we gedaan hebben in De Roelvinkjes passen op de winkel of Effe geen cent te makken kan ik ze nog wel enthousiast maken.”