Drew Barrymore geeft miljoen weg

Actrice Drew Barrymore heeft maandag een miljoen dollar weggegeven aan het Wereld Voedsel Programma (WFP) van de VN.

De organisatie is de actrice erg dankbaar voor de gulle gift en vertelt het geld te gaan gebruiken om duizenden schoolkinderen in Kenia te eten te geven. In de Oprah Winfrey show werd onlangs aandacht besteed aan de nieuwe WFP-campagne ‘vul de beker’, die bijna zestig miljoen kinderen een jaar moet gaan voeden. Bij Oprah op de bank werd dan ook bekend gemaakt welk bedrag Drew de organisatie had geschonken.  

Zelf is de actrice ook twee keer in Kenia geweest. “Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat een kleine beker met voedzame pap een enorm verschil kan maken in het leven van een kind”, aldus gulle gever Barrymore. Slechts 50 dollar kan de beker van een kind een heel jaar lang vullen, vertelt een woordvoerder van de liefdadigheidsorganisatie. Door gestegen voedselprijzen komt de organisatie veel geld tekort.

Toen Drew, die zelf door de roem in haar jeugd juist in overdaad leefde, dit hoorde wilde ze niets liever dan de organisatie steunen in hun programma om kinderen uit ontwikkelingslanden te helpen. Sharing is caring Drew, goed zo!