Drank en drugs oorzaak scheiding Lange Frans

Lange Frans (33) heeft de drank en drugs al een tijdje afgezworen en voelt zich daardoor stukken beter. "Ik ben een prettiger versie van mezelf geworden."

"Als ik écht heel eerlijk ben, moet ik bekennen: mijn drank- en drugsgebruik was de oorzaak van mijn scheiding. Scheiden was nodig om weer een beetje bij elkaar te komen. Ik denk dat we moeten resetten, terug naar nul. Proberen om goede ouders te zijn en weer samen door één deur te kunnen. We gunnen elkaar het beste en dat kan mét, maar ook zonder elkaar."

De rapper toont zich openhartig in een interview met De Telegraaf. De grootste vergissing die hij maakte noemt hij het toelaten van sommige mensen in zijn leven. "Gelukkig ben ik in staat om nieuwe vrienden te maken en houd dan in mijn achterhoofd dat je hart niet in je portemonnee zit en je portemonnee niet in je hart. Als je dan toch zaken gaat doen met iemand die in je hart zit, is het verstandig om het allemaal extra helder vast te leggen. Als je niets verwacht, kunnen ze positief verrassen. Als je de wereld verwacht, kunnen ze met een baksteen komen."

De boomlange Amsterdammer zegt dat zijn kinderen zijn leven hebben veranderd. "Ik probeer er veel voor ze te zijn, breng hen 's ochtends naar school. Morgenochtend ga ik bijvoorbeeld met ze skateboarden. Wat die jongens van twaalf, dertien jaar doen, is fenomenaal. Een van mijn doelen is om komend jaar meer samen te doen, dus ik ga ook skateboardlessen nemen."