Dramatische tijden voor Tante Door uit het Vrije Schaep

Loes Luca maakt al sinds jaar en dag miljoenen Nederlanders aan het lachen met de grappige rollen die ze speelt. Met de nieuwe serie ’t Vrije Schaep, die elke vrijdag bij de KRO te zien is, trekt ze wekelijks zelfs miljoenen kijkers. Maar voor Loes zelf zijn het hele dramatische tijden...

Op werkgebied lacht het leven haar toe, maar privé maakt Loes Luca de moeilijkste periode van haar leven door. Ze rouwt nog elke dag om haar overleden man Harald van der Lubbe. Afgelopen zomer overleed hij in zijn slaap aan een acute hartstilstand. Zijn dood veroorzaakte een grote klap in de Nederlandse showbizz. Niet alleen bij de vrienden en collega’s van Loes, maar ook bij allen die met Harald hadden gewerkt. Hij was jarenlang decorbouwer geweest en had als technicus gewerkt bij de groep De Dijk, waarvan zijn broer Huub de voorman is.
Voor Loes kwam de dood van haar man bovendien op een moment dat ze het er al moeilijk mee had dat haar dochter Nina niet meer thuis woonde. Zij was eind 2007 op kamers gaan wonen en Loes, die een zeer hechte band met haar dochter heeft, was dat flink wennen. Toen in juli 2008 haar Harald op 52-jarige leeftijd overleed, besefte ze dat ze ineens wel heel erg alleen was komen te staan.

Lees meer in de Weekend van deze week.