Dr. Love voorlopig nog niet uitgedokterd

All You Need Is Love begint zaterdagavond alweer aan het 23e seizoen. En natuurlijk is Dr. Love Robert ten Brink (58) weer van de partij. "Het programma is ooit voor mij bedacht. En vanaf dag één voelde ik dat het klopte."

Het succes van het programma, dat in september 1992 voor het eerst werd uitgezonden, laat zich volgens de presentator simpel verklaren. "Wat je ziet, is de realiteit", zegt Ten Brink in het AD. "Het is een gouden formule die is geëvolueerd. Soortgelijke series op andere zenders hebben het succes van het programma nooit kunnen evenaren. Anders dan de ‘concurrentie’ zullen het productieteam en ik nooit toegeven aan de verleiding ontmoetingen in scène te zetten of te manipuleren. Als het ook maar enigszins kunstmatig is, heeft de kijker dat gelijk door."

Ten Brink noemt zijn vrouw Roos ook een belangrijk onderdeel van het succes. "Zij is hofleverancier van goede ideeën en helpt de redactie met filteren van de gemiddeld duizend brieven die we wekelijks krijgen. Zonder haar had het programma die 23 seizoenen niet gehaald."

Gedrevenheid

Naast praktische hulp, bood Roos vooral ook mentale steun. "Als ik het in mijn eentje had moeten rooien, was ik misschien veel eerder afgehaakt. Vroeger was ik helemaal niet ambitieus. Ik wist niet hoe dat moest. Roos heeft me mijn gedrevenheid bijgebracht. Zij heeft me geleerd om vol voor alles te gaan."

Ten Brink denkt ook na 23 seizoenen voorlopig nog niet aan stoppen. "Ik geniet en verveel me nooit omdat het maken van All You Need en Love Is In The Air heel afwisselend en met recht een droombaan is."