Placeholder

Douwe’s Bar te klein voor the Common Linnets

The Common Linnets hebben woensdagavond met hun bezoekje aan The Bar, de songfestivalkroeg van Douwe Bob in Stockholm, voor een ware opstopping in de lokale horeca gezorgd. Het kleine café barstte een uur voor aanvang van het optreden al uit zijn voegen. Omdat de toestroom veel te groot bleek om iedereen in één keer in de kroeg toe te laten, werd op het laatste moment besloten Ilse DeLange en haar band en Douwe woensdagavond tweemaal te laten optreden in The Bar.

Lang voordat het songfestivalfeestje van de Slow Down-zanger begon, stond er al een lange rij nieuwsgierige fans en pers voor de deur van de bar te dringen. In de hoop een glimp op te vangen van oud-songfestivaldeelneemster Ilse DeLange en haar bandleden en de host van de avond zelf, hielden de fans uit binnen- en buitenland zich ongeduldig op bij de artiesteningang.

Nadat de sterren van de avond zich naar binnen hadden geworsteld en de fans zich bovenop de tafels en stoelen hadden gemanoeuvreerd, arriveerde de Franse songfestivalinzending Amir bij The Bar. De zanger, die zaterdag al met Douwe het podium deelde tijdens de opening van de kroeg, was op uitnodiging van zijn Nederlandse vriend aanwezig bij het feestje.

Omdat het met de beste wil van de wereld niet lukte alle aanwezigen in de kroeg te herbergen, besloot de organisatie het programma in tweeën te delen. The Common Linnets en Douwe Bob treden woensdagavond twee keer op om alle geïnteresseerde fans en pers de kans te geven de twee nationale songfestivalhelden in actie te zien.

Ook de tweede ronde kon een groot aantal fans nog niet de kroeg in. "Het spijt ons heel erg, maar met het oog op de veiligheid kunnen we geen mensen meer binnenlaten. En om de stem van Douwe niet te zwaar te belasten, kunnen we geen derde show doen", meldde de organisatie aan de teleurgestelde achterblijvers.