Douwe Bob heeft zin in Songfestival

Douwe Bob heeft zin in het Eurovisie Songfestival, ook in het hele circus daaromheen. "Ik vind het leuk daar een beetje mee te flirten", zegt de singer-songwriter. "Maar het belangrijkste is: ik ben een liedjesschrijver en het Songfestival biedt me het grootst denkbare podium om die liedjes te laten horen."

Dat laat Douwe Bob aan het AD weten. Douwe Bob blijft in Zweden dicht bij zichzelf, verzekert zijn manager en toetsenist Matthijs van Duijvenbode. "Ik begrijp dat mensen aan het idee moeten wennen, het Songfestival is toch een andere wereld dan waar wij ons normaal in begeven. Maar hij gaat daar echt niet in een glitterpakje staan zingen met een dancebeat eronder."

Van Duijvenbode schat in dat hij zich als toetsenist een beetje ongemakkelijk zal voelen in Stockholm. "Ik moet nog playbacken ook. Alleen de zang is live bij het Songfestival." Daar ziet Van Duijvenbode de humor wel van in. "Op een bepaalde manier zijn we daar out of place, maar dat vind ik dan ook wel weer rock-'n-roll. We hebben ooit met zijn allen besloten dat het Songfestival fout is. Hoe leuk is het dan om er juist wél heen te gaan? En daarbij: we wilden altijd al een keer naar Zweden."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen