×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Douwe Bob brengt eerbetoon aan slachtoffers WOII

16.02.2017 -

Douwe Bob brengt op 4 mei een eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De singer-songwriter woont de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork bij.


'Het is voor mij een grote eer om gevraagd te worden om te spelen tijdens deze belangrijke herdenking op deze zeer belangrijke plek', zegt Douwe. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft hem gevraagd onder meer zijn nummers Pass It On en Fine Line te spelen op 4 mei. 'Het doet me veel dat het Herinneringscentrum me heeft gevraagd vanwege de inhoud van mijn nummers.'

De dodenherdenking bij oorlogsmonument Westerbork begint om 19.00 uur met een stille tocht. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen uit de herdenking bij te wonen.

Volgens Douwe mag de geschiedenis nooit vergeten worden. 'Om het heden te begrijpen moet je het verleden kennen. Het is, nu misschien wel meer dan ooit, erg belangrijk dat we niet vergeten wat er is gebeurd, zodat deze geschiedenis zich nooit meer herhaalt. Als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat met liefde.'