Douwe Bob blij dat België door is

Douwe Bob is blij dat ook de Vlaamse zangeres Laura Tesoro zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival staat. De zanger zei donderdagavond in Pauw dat hij het 'heel tof' vindt dat ook België door is. "Want wat zij doen is echt gaaf."

Met het nummer van de Oekraïense zangeres Jamala, een van de favorieten voor de overwinning, kan Douwe zich 'moeilijk identificeren'. "Maar waar ik me wel goed mee kan identificeren is dat zij super rock-'n-roll is. Het is een nummer met een boodschap en dat is gedurfd."

De op de Krim geboren Jamala neemt deel aan het Songfestival met het politiek geladen nummer 1944 over de deportatie van de zogeheten Krim-Tataren. Volgens Douwe is iedereen in Stockholm 'wel heel erg bezig' met de politiek.

Nerveus wordt Douwe niet nu zijn tegenstanders bekend zijn. De vele aandacht van buitenlandse media werkt meer op zijn zenuwen. "Ik had net een interview met de BBC en dat zijn nogal gesjeesde mensen die Engelsen, die zijn er echt goed in. Ik ben daar nerveuzer voor dan voor het optreden zelf, want dan moet ik over mezelf gaan lullen en zo. Dat vind ik dan toch moeilijk."