Doutzen zei ’ja’ tegen Reinout

Voor een van de rollen van zijn nieuwe speelfilm Nova Zembla, had regisseur Reinout Oerlemans zijn oog laten vallen op Doutzen Kroes. Tot zijn vreugde zei Doutzen ’ja’.

Het is de tweede film die Reinout Oerlemans zal regisseren. Zijn vorige productie, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, een verfilming van het gelijknamige boek van Kluun, was een groot succes. En ook daarvoor wist Reinout al grote namen te strikken. Zo werden de hoofdrollen vertolkt door Carice van Houten en Barry Atsma.

De film Nova Zembla is gebaseerd op de historisch beroemde zeereis onder leiding van Willem Barentsz. Hij voer via de Noordelijke route naar Indië op zoek naar fortuin maar door erbarmelijke omstandigheden moest de bemanning uiteindelijk overwinteren op Nova Zembla. Reinout licht toe: ’Dit verhaal heeft als kind al ontzettend veel indruk op me gemaakt; de overlevingsdrang, de doorzettingskracht en de onvoorstelbare heldhaftigheid, dat ik langer met het idee in mijn hoofd zat hier een speelfilm van te maken. Iets dat gek genoeg nog niet eerder gebeurd was.’

Naast Doutzen zullen in de film onder meer Robert de Hoog en Victor Reinier te zien zijn. Nova Zembla is de eerste Nederlandse productie die in 3D te zien zal zijn.