Doutzen was vroeger arrogant

Overal waar Doutzen Kroes komt, is de aandacht op haar gevestigd en flitsen er camera's. Maar gelukkig kan ze soms ook 'gewoon' moeder en huisvrouw zijn, zegt ze. "Het is heel leuk om allebei te hebben, maar wel een soort van shockerend."

Doutzen was onlangs bij een modeshow in Amsterdam en het leek alsof elke fotograaf van het land haar wilde vastleggen. "Zo moet Kim Kardashian zich voelen, elke dag. Dit is best wel heftig", zegt Doutzen in Sp!ts. "Ik ben blij dat ik dit niet iedere dag heb. Maar het is wel heel leuk hoor, het streelt je ego." Het model houdt er dan ook rekening mee. "Dan pak ik thuis de koffer in en denk ik: ik moet wel iets leuks meenemen, want er kan een foto gemaakt worden."

Maar soms is Doutzen dus ook net een normaal mens. "Dinsdag vierde ik de verjaardag van mijn zoontje en dan ben ik gewoon zijn moeder en de vrouw van Sunnery. Ik schrik wel een beetje als ik dan de auto uitkom en ik word verblind door flitsen en de aandacht die ik krijg. Dit is een heel andere werkelijkheid dan mijn normale leven als moeder, als huisvrouw ook."

Voorlopig blijft de Friezin echter nog volop in de schijnwerpers staan. Ze heeft een geweldig jaar achter de rug en de vooruitzichten zijn rooskleurig. "Het is heel succesvol geweest, één stijgende lijn. Ik heb veel te danken aan mijn management. Hoe ouder je wordt, hoe meer je realiseert dat je niets in je eentje kan doen. Ik was vroeger veel arroganter, dacht dat ik het allemaal zelf had bereikt. Zo voelde het toen ook, maar ik weet nu dat ik heel veel te danken heb aan de mensen om me heen, mijn ouders, mijn basis."