Doutzen Kroes vestigt zich in Amsterdam

Doutzen Kroes is binnenkort op elk willekeurig moment van de dag van dichtbij te bewonderen. Maandag zal in Madame Tussauds in Amsterdam een wassen beeld van het topmodel onthuld worden.

De Friese Doutzen doet het goed in modeland. De Nederlandse schone loopt modeshows voor onder meer Versace Dolce and Gabbana en Gucci en is daarnaast het gezicht van de parfumlijn van Calvin Klein. In 2006 sloot ze een contract met het cosmeticabedrijf L’Oréal wat haar in één klap het best betaalde model dat Nederland tot nu toe heeft voortgebracht maakte. In november 2007 werd ze als nieuw gezicht voor lingeriemerk Victoria’s Secret bekend gemaakt.

Kroes geniet als fotomodel grote internationale bekendheid. Maar niet alleen in het buitenland maakt ze furore, ook wij Nederlanders zijn dol op haar. In november vorig jaar werd de nuchtere beauty gevraagd op te treden als ambassadeur voor de campagne “Praat mar Frysk”, ter promotie van de Friese taal. En nu zal Doutzen dan vereeuwigd worden in het wassenbeelden museum in Amsterdam. Robbie Williams, prins William, Ali B, Joop van den Ende en Tiësto zijn enkele van de geluksbeelden die haar wassen versie gaan vergezellen in het museum. Dat zal een paar leuke kiekjes opleveren.