Donny Roelvink wil niet op broer Dave lijken

Donny Roelvink is vijf dagen per week in de sportschool te vinden. Aan VIVA vertelt de zoon van Dries dat hij met trainen begonnen is om minder op zijn broer Dave te lijken.

'Overal waar ik kwam wilden mensen met me op de foto omdat ze dachten dat ik Dave was. Dat was echt vervelend, want dat was de enige reden dat ik aandacht kreeg. Niemand zag míj meer. Toen ben ik keihard gaan trainen', vertelt Donny.

'Zo rond mijn examenjaar ging het uit met mijn vriendin. Ik wist niet wat ik met mijn leven aan moest en ik begon dik te worden: een opeenstapeling van dingen die tegenzaten. Toen dacht ik: fuck it man, ik ga zo’n harde sixpack opbouwen dat ze wel gaan zien wie Donny is. Ik ging keihard trainen, elke dag. Als ik om acht uur op school moest zijn, ging ik om half zeven hardlopen. Recht op mijn doel af: ik zou niet stoppen totdat ik tevreden was over mijn lichaam. Achteraf gezien was het mijn redding. Ik kreeg een nieuwe vriendin, een realityserie met m’n broer, mensen kwamen naar me toe om te zeggen dat ik er zo fit uitzag,' vertelt hij.

De rechtszaak van zijn broer Dave had ook grote impact op Donny. 'Dat was precies in de periode dat ik me al wat minder voelde. Ik heb echt een rotjaar gehad, met alles erop en eraan. Een depressie kun je het bijna wel noemen, ik had nergens meer zin in. En dan belandt je broer ook nog eens zo diep in de shit. Ik kon Dave toen niet steunen zoals ik dat nu zou kunnen. Ik las hem ook niet de les: ik was zestien, wat kun je dan tegen je volwassen broer zeggen?,' besluit hij.