Documentaire over Paris Hilton in première

De nieuwe reality show met Paris Hilton, Paris, Not France is in première gegaan bij het Toronto Filmfestival. Regisseur Adria Petty heeft de blonde ster gevolgd en laat het niet zo simpele leven van Paris zien.

“Ik wilde echt een film over haar maken die niet negatief was en haarniet als dom neerzet, maar dat meer het voyeurisme uitlegt datvastgeroest zit in haar creatie als media-ster”, vertelt Petty.

De regisseur wilde niet iets maken dat al gedaan is. ”Als je bekijkthoeveel er al over haar gemaakt is en vanuit hoeveel verschillendeinvalshoeken en op hoeveel manieren er over haar gediscussieerd is, wasnog de enige optie: waarom kijken we?”

Het duurde een tijdje voor Petty het goede materiaal had voor haardocumentaire. “Ik dacht, ik kan geen goed interview krijgen met dezemeid. Ik weet niet wat ik er mee moet”, vertelt ze. “Toen zat ik eenkeer met haar in de auto en daar was een magisch moment waarbij ze eengevoelig, nadenkend persoon werd, die kon uitspreken wat ze dacht.”

Adria realiseerde zich dat Paris zich alleen bloot geeft in geslotenruimten. “Ze werd alleen zichzelf als we wat privacy hadden.”