Documentaire Noordpoolreis prins Harry

Omroep MAX zendt vanavond om 19.25 uur op Nederland 2 het eerste deel van de documentaire Harry's Arctic Heroes uit. Deze BBC-documentaire volgt vier oorlogsveteranen die in 2011 met de Britse prins Harry een expeditie maakten op de Noordpool, een soortgelijke reis maakte Harry onlangs naar de Zuidpool.

In het eerste deel van de tweedelige documentaire maakt de kijker kennis met de expeditieleden die tijdens de oorlog in Afghanistan gewond zijn geraakt. De levens van deze soldaten zijn ingrijpend veranderd door de verwondingen die zij opliepen. Kapitein Guy Disney (28) verloor een been, kapitein Martin Hewitt (29) raakte gedeeltelijk verlamd, soldaat Jaco van Gass (26) verloor een arm. Voor de vierde veteraan, sergeant Steve Young (28) wordt gevreesd dat hij nooit meer kan lopen.

Met de Britse prins Harry onderneemt het viertal een ambitieuze liefdadigheidstocht naar de Noordpool. Met de trektocht in barre omstandigheden willen zij geld verzamelen voor collega's die gewond terugkeren uit de frontlinie. Het team traint maanden in Engeland en Noorwegen om zich fysiek en mentaal voor te bereiden. Uiteindelijk vliegen ze vanuit het poolgebied naar het startpunt van hun poolexpeditie.

Vrijdagavond, eveneens om 19.25 uur, zendt Omroep MAX het tweede deel van de documentaire uit.