Documentaire over Antonie Kamerling

RTL4 zendt donderdagavond een documentaire uit over acteur Antonie Kamerling. De documentaire 'Antonie Kamerling: De dood van een vage prins’ is te zien op de dag dat de soap Goede tijden, slechte tijden precies 25 jaar bestaat. In de uitzending komen vrienden, collega’s en intimi aan het woord.

Antonie Kamerling vertolkte van 1990 tot 1993 de rol van Peter Kelder in de soap en speelde in diverse films en series. Ook was hij zanger van onder andere de hit 'Toen Ik Je Zag’. Hij maakte op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven.

"Hoe kon iemand die ogenschijnlijk alles had, een prettig gezin, een lieve vrouw, een indrukwekkende carrière, nou zo ongelukkig zijn? Dat zijn leven werd gekenmerkt door hoge toppen en diepe dalen, de kenmerken van manische depressiviteit, wisten alleen intimi'', meldt RTL in de programma-aankondiging.

Isa Hoes, Beau van Erven Doren en Reinout Oerlemans werkten onder anderen mee aan de documentaire van regisseur Coen Verbraak, evenals regisseur Jean van de Velde van ‘De kleine blonde dood’ en ‘All Stars’ en castingdirector Job Gosschalk. Ook Albert Verlinde, pleegbroer Ernst Dekkers, zus Liesbeth Kamerling en Antonies broer Kristiaan Kamerling komen in de documentaire aan het woord.