Anp 378200813

Dochter Piet Paulusma deelt verdriet: ‘Leegte wordt alsmaar groter’ 

Martsje, de dochter van weerlegende Piet Paulusma, heeft het elke dag moeilijk met het overlijden van haar vader. “Ik zit nog midden in het rouwproces en de leegte wordt alsmaar groter”, zegt Martsje (41) in De Telegraaf. 

Het overlijden van de weerman kwam voor heel Nederland onverwacht, ook voor zijn gezin. “De zondag, precies een week voor zijn overlijden, ben ik nog met hem uit eten geweest. Het was reuzegezellig en we hebben ontzettend gelachen. Ik was er totaal niet op voorbereid dat hij zeven dagen later zou sterven”, vertelt Martsje. 

Drie dagen voor hij stierf aan de gevolgen van kanker, presenteerde hij zijn weerbericht nog bij Omroep Max. Hij had erge pijn aan zijn been, dus na de opnames ging hij naar het ziekenhuis en werd meteen opgenomen. De volgende dag wees een CT-scan uit dat het er helemaal niet goed uitzag. Maar Piet ging zelfs toen door met zijn werk. “Mijn vader heeft nota bene die dag nog, toen hij met helse pijnen in het ziekenhuis lag, het weerpraatje op de radio gedaan.” 

Piet moest meteen onder het mes. “Nadat hij was bijgekomen uit de operatie lachte hij nog naar ons”, vertelt Martsje. Maar de volgende dag was alles anders en moest het gezin naar het ziekenhuis komen om afscheid te nemen. Een dag later stierf hij op 65-jarige leeftijd.

Steun aan elkaar

Het is inmiddels een half jaar geleden dat de familie het zonder Piet moet doen en de rouw is hevig, zegt Martsje. “We praten als familie veel over mijn vader.” Maar, zegt ze dapper, het gaat relatief goed met hen. “We merken, ondanks het verlies, dat we als familie momenten kennen waarin we ons gelukkig voelen. Het scheelt dat we een groot gezin hebben en steun bij elkaar vinden.”