Dochter Pierce Brosnan overleden

De geadopteerde dochter van Pierce Brosnan, Charlotte, is afgelopen week op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van baarmoederkanker. Dat maakte de 60-jarige Ierse acteur bekend in een persverklaring.

De moeder van Charlotte Brosnan, Cassandra Harris, stierf 22 jaar geleden aan dezelfde ziekte. Zij trouwde in 1980 met Brosnan en de voormalige James Bond-ster adopteerde destijds haar twee kinderen toen hun biologische vader overleed in 1986. Charlotte en Christopher namen vervolgens zijn naam aan, aldus de New York Daily News.

"Op 28 juni om 2 uur ‘s middags is mijn lieve dochter Charlotte Emily overleden aan de gevolgen van baarmoederkanker", schrijft Brosnan. "Ze bevocht haar ziekte met gratie, nederigheid, moed en waardigheid. Onze harten doen zeer na het verlies van onze prachtige, lieve meid. We bidden dat deze ellendige ziekte snel kan worden uitgeroeid."

De acteur trad in 2001 in het huwelijk met journaliste Keely Shaye Smith, waarmee hij twee kinderen, Paris en Dylan, heeft. Charlotte laat haar man Alex en haar twee kinderen, Isabella en Lucas, achter.