Dochter Jochem Myjer heeft narcolepsie

Jochem Myjer vertelt dat zijn dochter Limoni aan narcolepsie lijdt. Mensen die deze slaapstoornis hebben, missen volgens de cabaretier het stofje dat ervoor zorgt dat je overdag wakker bent en ’s nachts slaapt.

Op Facebook legt Jochem uit waarom hij over de ziekte wil praten. Hij wil met zijn post duidelijk maken dat hij niet met zijn eigen leed of de sores van zijn gezin te koop wil lopen. “Ons leven is niet dramatischer dan van iemand anders”, schrijft de cabaretier.

Dat Jochem, in een interview met Loes Haverkort in Linda, toch over de ziekte van zijn dochter praat, komt omdat hij meer bekendheid aan narcolepsie wil geven. Hij vertelt dat zijn dochter door de slaapstoornis levensechte nachtmerries heeft en kortstondige spierverslappingen.

Jochem hoopt dat er in de toekomst een medicijn komt om narcolepsie tegen te gaan. “Zodat mijn lieve dochter ooit misschien weer een normaal leven kan leiden.” De cabaretier zegt dat hij en zijn vrouw zich vanaf nu in gaan zetten om bekendheid te geven aan de slaapstoornis.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen