DJ neemt ontslag na koninklijke grap

Een Australische radiopresentatrice die een jaar geleden een grap uithaalde met de destijds zwangere hertogin van Cambridge, heeft ontslag genomen bij het Australische radiostation 2Day FM. Mel Greig en medepresentator Michael Christian informeerden naar de gezondheid van Kate, die in het ziekenhuis lag wegens zwangerschapsmisselijkheid. Het stel belde naar het Koning Edward VII ziekenhuis en deed zich voor als prins Charles en koningin Elizabeth.

Verpleegster Jacintha Saldanha (46), die de telefoon opnam en de twee doorverbond met een collega, hing zichzelf enkele dagen later op. Het incident leverde de presentatoren een storm van kritiek op, waarna Mel en Michael hun excuses aanboden.

Mel stapt eind december op. Ze klaagde haar werkgever in juli aan, omdat het bedrijf volgens haar niet zorgde voor een veilige werkplaats. Maar Mel heeft haar aanklacht tegen haar werkgever Southern Cross Austereo (SCA) inmiddels ingetrokken, weet de BBC. SCA liet in een verklaring weten dat het dispuut tussen beide partijen vriendschappelijk is opgelost.

Mel is sinds het incident niet meer op de radio geweest, terwijl Michael twee maanden later zijn werk weer oppakte. Mel wil dat het duidelijk is dat zij niet verantwoordelijk is voor het uitzenden van het telefoongesprek. Ze zou SCA hebben aangeraden de opname aan te passen. SCA benadrukt dat het alle verantwoordelijkheid op zich neemt voor de uitzending, maar dat die niet onwettig was.

In februari besloot de Britse justitie dat er onvoldoende bewijs was om de twee presentatoren aan te klagen voor doodslag. SCA heeft een aanzienlijk bedrag gedoneerd aan een stichting die is opgericht om de familie van de overleden verpleegster te helpen.