×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dit is Wibi Soerjadi’s nieuwe kasteel

Dit is Wibi Soerjadi’s nieuwe kasteel
19.08.2017 -

Wibi Soerjadi heeft eindelijk een koper gevonden voor zijn reusachtige landgoed in Zeist. De 47-jarige pianist ging daarom op zoek naar een nieuw stulpje en vond deze in het Twentse Diepenheim.


''Toen ik besloot uit Zeist te vertrekken bezichtigde ik tientallen huizen in heel Nederland'', vertelt Wibi aan het AD. ''Bij dit huis wist ik het meteen: dit is een Wibi-plek. Letterlijk een sprookjeshuis. Ik voelde me onmiddellijk thuis, zag al helemaal voor me hoe ik het zou inrichten.''

Soerjadi's Villa Peckedam, een statige woning uit 1898, telt 25 kamers terwijl hij op zijn landgoed in Zeist nog beschikte over 42 kamers. Toch komt de pianist geen ruimte tekort. Zo heeft hij een Disneykamer, een biljartkamer, een bioscoop en een Arcadekamer vol spelautomaten. Ook ontbreekt de kamer voor zijn huiskamerconcerten niet, net als een riante garderobekamer. ''Die heb ik ingericht als een kledingwinkel. Alsof je bij Oger naar binnenstapt.'' Op de gangen prijken levensgrote beelden van superheld Iron Man, piraat Captain Jack Sparrow en een ridder. Verder zijn er maar liefst zeven piano's in het huis van Wibi te vinden.

''Het is een huis met historie, dat voel je. En overal waar je kijkt, is het groen. Ik heb elke dag het idee dat ik op vakantie ben. In Zeist zat ik nooit in de tuin. Veel te vlak en uitgestrekt. Hier heb je allerlei heerlijke hoekjes'', aldus Soerjadi. ''Zeist was een geweldige tijd, maar ik ben een gevoelsmens. Er was met dit huis meteen een klik. In Diepenheim zal ik nog gelukkiger worden.''