Dirk Kuyt

Dirk Kuyt na scheiding: ‘Ik maak me zorgen om mijn kinderen’

Dirk Kuyt besloot in 2020 na een huwelijk van zeventien jaar te stoppen met Gertrude, met wie hij maar liefst 22 jaar lief en leed deelde en vier kinderen heeft: tieners Noelle, Roan Dirk, Jorden, en Aidan Benjamin van negen.

De oud-voetballer wilde de breuk met zijn vrouw eigenlijk helemaal niet met de media delen. Toch werd hij voor zijn gevoel gedwongen. ‘Ik maak me gewoon heel veel zorgen om mijn kinderen. Ik had helemaal niet de behoefte om met Nederland te delen dat ik gescheiden ben, maar je wordt bijna gedwongen door de media om dat te delen, terwijl ik juist rust wil omtrent die situatie, voornamelijk voor mijn kinderen’, vertelt Dirk in Villa Oranje.

In zijn woonplaats wordt de voormalige stervoetballer ook nauwelijks met rust gelaten. ‘Daar heb ik soms wel moeite mee, dat je de volgende dag door mensen wordt aangesproken omdat ze willen weten wat je de dag ervoor gedaan hebt. Al is het dat je alleen maar uit eten bent, of een fiets koopt, of wat dan ook, maar niet dat je die vrijheid hebt. Dat had ik wel meer in Liverpool of Istanbus’, aldus Dirk. ‘Wesley (Sneijder, red.) is een beetje Nederland-moe, en dat heb ik eigenlijk ook weleens.’

Beeld: ANP