Dick Maas woedend op Youtube

Regisseur en componist Dick Maas is woedend op Youtube. Zijn account is definitief geblokkeerd op de website. Dat laat hij via social media weten.

Maas kreeg gisteravond de schrik van zijn leven toen hij een bericht van Youtube kreeg dat zijn account op non-actief was gezet.  'Nadat ik gisteravond bezwaar had ingediend heeft Youtube bliksemsnel deze case geëvalueerd en vanmorgen vroeg – de stagiaires werken razendsnel, dat wordt promotie! – besloten dat de blokkade definitief was,' raast hij op zijn Facebookpagina.

'Dus geen Behind-the-Scenes, aankondigingen van projecten of andere leuke dingen meer. Zaken waarvan ik, als producent, schrijver, regisseur, componist (Youtube, die Floddermuziek heb ik echt zelf gemaakt hoor!), de volledige rechten bezit,' gaat de regisseur door.

Waarom het account van Maas geblokkeerd is, weigert Youtube te zeggen. Ze verwijzen 'alleen naar de community richtlijnen'. Ook weigeren ze te zeggen welke partij rechten claimt die niet van Dick Maas zelf zouden zijn. Iets wat de regisseur omschrijft als 'onfatsoenlijk en respectloos'. 

'Youtube schendt zelf al jarenlang MIJN (muziek)rechten door mijn films en series op hun kanaal beschikbaar te stellen en advertentie-inkomsten te genereren. Daar heb ik nooit toestemming voor gegeven. Het is vrijwel ondoenlijk om tegen elke schending bezwaar te maken, maar misschien moet ik daar toch eens een advocaat aan zetten,' besluit hij zijn verhaal.