×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dick Maas: ik verdien een standbeeld

Dick Maas: ik verdien een standbeeld
28.03.2019 -

Dick Maas vindt dat hij wel een standbeeld verdiend. 'Omdat ik een filmer ben die een paar leuke films heeft gemaakt, zoals Prooi, Flodder, De Lift en Amsterdamned', zegt de 67-jarige regisseur, die momenteel een hit heeft in de Chinese bioscopen, in het AD.


‘Ze zijn nog steeds te zien en niet zoals zoveel andere Nederlandse films in de vergetelheid geraakt’, vindt Maas over zijn eigen filmhits. Een eigen standbeeld heeft daarnaast ook nog een ander voordeel: ‘Het lijkt me leuk om de duiven erop te zien schijten.’

Prooi doet het momenteel onvoorstelbaar goed in China. In drie dagen tijd gingen meer dan 1,1 miljoen mensen naar de horror-actiekomedie over een ontsnapte leeuw in Amsterdam. In Nederland gingen 2,5 jaar geleden slechts 30.000 mensen naar die film.