Parkpop Voor Het Eerst Op Malieveld

DI-RECT wint Gouden Notekraker 2022

De Haagse rockband DI-RECT krijgt dit jaar de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de meest bijzondere en invloedrijke muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Froukje ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen zijn uitgereikt in poppodium de Melkweg in Amsterdam.

De jury eert DI-RECT voor bijvoorbeeld de livestreamconcerten die de groep organiseerde in de coronatijd. “Daar waar menige band de pandemie en de bijbehorende lockdowns gelaten op zich af heeft laten komen, heeft DI-RECT zich van zijn allerbeste en meest ondernemende kant laten zien.”

Froukje wordt beschreven door de jury als “smaakmaker”. “Met haar ep Licht En Donker vertolkte ze als geen ander dat er in tijden van corona liefdes ontstaan, mensen volwassen worden en willen dansen”, schrijft de jury.

DI-RECT was vorig jaar ook al genomineerd voor de prijs. Uiteindelijk ging de award naar Spinvis. De Gouden Notekraker wordt sinds 1974 uitgereikt. Andere voorgaande winnaars zijn bijvoorbeeld Ilse DeLange, Golden Earring en BLØF.