×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dennis Weening: RTL deed aan paniekvoetbal

Dennis Weening: RTL deed aan paniekvoetbal
3.11.2018 -

Dennis Weening noemt het moment waarop RTL deze week het nieuws over zijn gedwongen vertrek bij de zender naar buiten bracht 'onhandig'.


'We zouden het brengen als ik mijn bedrijf zou lanceren', zegt Weening tegen het AD. 'Anderhalve week geleden heb ik bij RTL nog aangegeven: moeten we niet even gaan zitten binnenkort voor een persbericht?' Zonder zijn medeweten werd het nieuws al naar buiten gebracht. 'Onhandig. Een soort paniekvoetbal, maar ik hou van RTL en ga ervan uit dat ze het met de beste bedoelingen hebben gedaan. Vervelend was wel dat ik mijn gezin in Phantasialand liep en constant werd gebeld.'

Eerder deze week ontstond ophef over zijn vertrek. De presentator was volgens RTL gestopt met Expeditie Robinson omdat hij het te druk zou hebben met het opzetten van een eigen bedrijf en dit niet zou kunnen combineren met tv-klussen. 'Iedereen vraagt zich af waarom ik ben gestopt met Expeditie Robinson natuurlijk en mensen denken echt dat ik ben gestopt vanwege mijn nieuwe bedrijf. Dat is dus ook niet zo', zei Dennis woensdag tegen RTL Boulevard.

Weening gaat zich met zijn nieuwe mediabedrijf richten op sociale media en online content. Daarnaast wil hij online programma's gaan ontwikkelen en keert hij in het nieuwe jaar terug op tv. 'In januari ben ik weer op tv, op een andere zender en ik ben bezig met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) om een soort VI Inside te maken. Dan niet over voetbal maar over nerdy-dingen als Star Wars en zo.'