Dennis Schouten

Dennis Schouten per direct weg bij Veronica Inside

Drie maanden geleden maakte Dennis Schouten zijn start als freelance verslaggever bij het radioprogramma Veronica Inside. Vandaag maakt hij zelf bekend dat hij daar per direct vertrekt.

Dennis moest van de televisie- en radiodirecteur van Talpa, Paul Römer, kiezen tussen Veronica Inside of zijn zijn YouTube-programma RoddelPraat die hij samen met Jan Roos presenteert. ‘Wij hebben Dennis Schouten gezegd dat we alleen met hem willen blijven werken wanneer hij zich niet meer bezighoudt met content die zich onderscheidt door smakeloze grappen en het kwetsen van mensen’, laat een woordvoerder van Talpa aan NU.nl weten.

Intimiderend

Toen Dennis ervoor koos om niet te stoppen met zijn YouTube-programma, werd hem de deur gewezen. ‘Het was erg intimiderend’, vertelt Dennis over het gesprek met Paul in een statement. ‘Het voelde als chantage terwijl ik niet eens onder contract sta bij Talpa. Ik moest met spoed naar hem toekomen om vervolgens te horen dat ik ergens mee moet stoppen waar hij helemaal niet over gaat. Het heeft me echt verbaasd hoe ik onder druk werd gezet. Dat verwacht je niet van zo’n man.’