Deel geroofde juwelen Connie Witteman terecht

Fantastisch nieuws voor Connie Witteman. Een deel van de juwelen die vorig jaar werden gestolen uit de woning van voormalig zangeres zijn terecht. De politie heeft dinsdag meerdere invallen gedaan in Amsterdam, waarbij een deel van de buit is teruggevonden.

Bij de inbraak op 7 juli in het luxe appartement van de bekende zangeres in de Amsterdamse PC Hooftstraat werd een grote hoeveelheid sieraden, dure horloges, contant geld en andere spullen meegenomen met een geschatte waarde van 2,8 miljoen euro. Sommige spullen waren afkomstig van de overleden ex-man van Witteman, Hans Breukhoven. Hoewel de daders eerder al werden opgepakt, was tot op heden niet duidelijk waar de sieraden waren. Dankzij tips over waar mogelijk een deel van de buit te vinden zou zijn, werden vanochtend op vier plekken in de hoofdstad invallen en doorzoekingen gedaan. Ook een pand in Den Haag werd doorzocht.

Op het nieuws dat een deel van de buit terecht is, reageerde Connie het volgende: ‘Dit is fantastisch nieuws, na alle ellende van de laatste tijd. Ik ben ongelooflijk blij. Ik kan alleen maar huilen en ben diep geëmotioneerd.’

De rechtbank veroordeelde in februari drie mannen voor de roof tot celstraffen van twee jaar, een jaar en een half jaar.