Debbie Reynolds overleden

Actrice Debbie Reynolds, moeder van de op dinsdag gestorven Carrie Fisher, is overleden. Reynolds is overleden aan de gevolgen van een beroerte.

Debbie werd 84 jaar oud. Haar dochter, actrice Carrie Fisher (60), overleed dinsdag aan de gevolgen van een zware hartaanval.

Ze was samen met haar zoon Todd de begrafenis van haar dochter Carrie Fisher aan het voorbereiden toen ze zich plots niet goed voelde. Zoon Todd belde vervolgens alarmnummer 911 en vroeg een ambulance. Reynolds laatste woorden tegen haar zoon waren: 'Ik mis haar zo vreselijk. Ik wil bij Carrie zijn'. Debby Reynolds overleed in het ziekenhuis.

Amerikaanse beroemdheden reageren geschokt en verdrietig op het overlijden van Debby. '#DebbieReynolds is zojuist overleden. Dit is niet te bevatten. Mooi, getalenteerd, verknocht aan haar vak, is ze Carrie achterna gegaan', schreef actrice Bette Midler.

'Amerikaans icoon', twitterde actrice Anna Kendrick, refererend aan de vele klassieke films zoals Singing in the Rain, waar Debbie Reynolds in meespeelde.

Maar er waren ook steunbetuigingen aan de familie van Reynolds. Zo schreef Ellen DeGeneres: 'Ik kan me niet voorstellen hoe de familie van Carrie Fisher en Debbie Reynolds zich moet voelen. Ik stuur al mijn liefde'. Ariana Grande wenste de dochter van Carrie Fisher, actrice Billie Lourd, sterkte: 'Ik hou van je Billie, heel heel veel. Rust zacht Debby Reynolds'.