Martien Meiland

De zorgen van broer Martien Meiland: ‘Waarom zo’n duur huis kopen?’

Jaap Meiland maakt zich grote zorgen om zijn broer Martien. Hij begrijpt niet dat de realityster naar heel grote en dure huizen in Noordwijk aan het kijken is.

Martien en Erica hebben de woonboerderij in Hengelo verkocht en komen weer in Noordwijk wonen. Broer Jaap is erg blij met hun keuze om terug te keren: ‘Dan heb ik hem weer een beetje in de buurt, waardoor je veel sneller aanwipt om even een bakkie te doen. Onze band is super, daar mankeert niks aan. We zijn haast twee handen op één buik’, vertelt hij. Door hun tv-avontuur zijn Martien en Erica in staat om een miljoenenvilla te kopen. ‘Ik had het zelf niet gedaan, maar ik heb natuurlijk een ander karakter. Ik zou denken: voor de helft minder kun je ook heel mooi wonen en dan heb je nog een buffertje voor slechter tijden’, laat Jaap weten. Hij maakt zich zorgen dat er op een gegeven moment minder inkomsten zijn. ‘Kijk, nu is het allemaal nog succesvol, maar het kan natuurlijk ook een keer omslaan. En wat dan?’

Beste combi

Er was sprake van dat Martien en Erica ieder hun eigen huis zouden gaan bewonen. Volgens Jaap moeten ze bij elkaar blijven wonen, wat er ook gebeurt. ‘Dat is de beste combi. Ook als er anderen bij komen, want wie weet of ze ooit nog een keer verliefd worden op iemand anders. Gewoon bij elkaar blijven’, besluit hij.