De onbekende kant van Youp

Binnenkort krijgen we de kans een kant van Youp van 't Hek zien die tot nu toe voor de buitenwereld verborgen is gebleven. Regisseur Pamela Sturhoofd mocht de cabaretier een jaar lang van dichtbij volgen voor een documentaire.

Op dinsdag 30 december wordt de docu, gemaakt door filmproductiebedrijf Special Eyes,  uitgezonden met als titel Niemand Weet Hoe Laat Het Is. Daarin is te zien "wat Youp beweegt, emotioneert, prikkelt en inspireert''. Niet alleen hijzelf, maar ook mensen die dichtbij hem staan vertellen over hun leven met de cabaretier. Onder anderen zijn vrouw, kinderen en een van zijn beste vrienden komen aan het woord.
De documentaire is een portret over ''een man die de beste cabaretier en columnist van Nederland wil zijn, over liefde over familie en over ouder worden''. De docu is te zien op NPO 1 om 22.00 uur. Ook de dag erna is Youp op de buis. Dan neemt hij voor de achtste keer de Oudejaarsconference voor zijn rekening, op NPO 1 bij de VARA.
Van 't Hek vierde begin dit jaar zijn zestigste verjaardag. Ook ontving hij de Edison Oeuvreprijs Kleinkunst voor zijn oeuvre en verdiensten voor de Nederlandse muziek. Eind vorig jaar kreeg hij na zijn 200ste voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de 'Gouden Carré' opgespeld.