De Naakte Waarheid valt Daphne Deckers zwaar

Ze was ooit een topmodel, speelde in een James Bondfilm, schrijft geen onverdienstelijke boeken en maakt nu ook nog een succesvol tv-programma: De Naakte Waarheid. Toch valt het presenteren van het programma haar zwaar. “Het verdriet van de deelneemsters raakt me diep.”  

Daphne Deckers (39) is een creatieve duizendpoot. Ze schrijft het ene boek na het andere. En nu heeft ze ook weer een echte tv-hit in handen: De Naakte Waarheid, waarin Daphne vrouwen laat zien hoe zij er goed uit kunnen zien. “Ik help ze om zich goed te kunnen voelen, ongeacht hun lichaamsvorm of maat. Ik heb die vrouwen zien opbloeien van onzekere meisjes naar vrouw en vol zelfvertrouwen”, vertelt ze. “Maar ik moet bekennen dat het voor mij vaak enorm emotioneel is om dat te zien. Tijdens en na de opnamen barst ik regelmatig in tranen uit. Het verdriet van die vrouwen raakt me namelijk diep. Iedereen die in mijn programma komt, heeft te kampen met een slecht zelfbeeld.”

Daphne zelf is tevreden met zichzelf. “Ik heb nooit gerookt of gedronken – nooit één glas alcohol aangeraakt. Daar pluk ik nu de vruchten van. Ik ben bijna veertig jaar en vind het verval bij mij eigenlijk wel meevallen”, laat ze weten. “Richard zei laatst tegen me dat hij me nu mooier vindt dan tien jaar geleden.”

Lees het hele interview in de Weekend van deze week, die vanaf woensdag in de winkels ligt.