Placeholder

David Beckham in de kou

David Beckham is aangekomen op Antarctica. De veertigjarige oud-voetbalvedette is daar voor het vijfde deel van zijn voetbaluitdaging, om voor Unicef zeven voetbalwedstrijden te spelen op zeven continenten.

David plaatste een foto op Instagram waarop hij dik ingepakt in een warme jas en met een muts en zonnebril staat. Op de achtergrond is een besneeuwde vlakte te zien waarop een voetbalveld is gemaakt met daarop een cornervlag. "Wedstrijd vijf Antarctica, wauw, geen woorden voor", schrijft hij bij de foto.

David begon zijn voetbalreis om de wereld in Papua Nieuw Guinea, waar hij eerst een bal moest maken. Daarna vloog hij naar Nepal en naar Djibouti in Afrika, waar hij een vluchtelingenkamp bezocht. Vervolgens maakte hij een stop in Argentinië om met jongeren uit de armste wijken van Buenos Airos een potje te voetballen.

Op 14 november speelt Becks nog in het Old Trafford stadion in Londen als captain van Great Britain XI tegen 'the Rest of the World', een team geleid door Zinedine Zidane.