Dave wil iets van het leven maken

Dave Roelvink wil graag veranderen, de zoon van zanger Dries hoopt dat de realityserie waar hij vanaf dinsdagavond in te zien is daarbij zal helpen. "Ik wil graag veranderen, er iets van maken", vertelt Dave.

"Niet meer dagen in bed liggen. Ik zie wel dat het programma ervoor zorgt dat ik dat ook actief aanpak." Hiervoor nam Dave zich ook wel eens wat voor, maar voordat hij dan echt aan de slag ging, was hij maanden verder, vertelt hij. Dat het misschien gek is dat hij hiervoor een televisieprogramma nodig heeft, beaamt Roelvink in het AD. "Maar ik ben alleen maar blij dat het programma er is, want anders zou ik al die stappen niet nemen denk ik."

Dries legt de krant uit waarom hij instemde met een realityserie. Hij werd eerder namelijk ook al eens gepolst, maar sloeg dit verzoek toen af. "Nu is er een vervelende nacht geweest waar iedereen het al een halfjaar over heeft", aldus Dries die zegt dat hij hoopt met de serie een andere kant van zijn zoon te laten zien. "We willen graag dat Nederland hem leert kennen zoals wij hem ook kennen."

De zanger probeert zijn zoon te coachen. "Kijk, hij hoeft geen heilige paus te worden, dat was ik vroeger ook niet", aldus Dries. "Ook mijn vrouw, zijn moeder en zijn broer doen hun best. Ik denk dat dat leuk materiaal is om naar te kijken."