Dave Roelvink van bed gelicht

Dave Roelvink zat al eerder vast in verband met een juwelenroof uit een villa in Burgerbrug. Vandaag heeft de politie in verband met die zaak twee mannen opgepakt. Eén van hen blijkt Dave te zijn. Zijn advocaat vindt het schandalig dat Dave van z'n bed is gelicht.

Dave zit dus opnieuw vast in verband met de roof uit de villa van de familie Pach. De advocaat van Dave liet dat weten aan RTL Boulevard. Op 25 juli van dit jaar werden er dure sieraden en elektronische  apparatuur uit de villa ontvreemd. Dave was één van degenen die daar op uitnodiging van de 21-jarige dochter van de villa-eigenaar, Melissa Pach, een feestje vierde. Dave heeft, ook toen hij al eerder vastzat, ontkend iets met de roof te maken te hebben.

Volgens een woordvoerster van de politie is aan de hand van eerder in beslag genomen telefoons nieuwe informatie naar boven gekomen.

De advocaat van Dave Roelvink vindt het 'schandalig' dat haar cliënt opnieuw van zijn bed is gelicht voor 'exact dezelfde verdenking'. Dat zegt Nienke Hoogervorst naar aanleiding van het nieuws dat de zoon van zanger Dries Roelvink dinsdagochtend opnieuw is aangehouden.

"Als ze hem hadden uitgenodigd op het bureau was hij ook verschenen", zei Hoogervorst tegen BuzzE. "Dave heeft eerder ook zijn medewerking verleend. Maar de officier vond het nodig om hem weer aan te houden."