Dave Roelvink twijfelde aan zichzelf

Dave Roelvink heeft zich erg eenzaam gevoeld toen hij in de cel zat. Dat zegt zijn vader Dries Roelvink.

Zaterdag kwam de zoon van de volkszanger vrij; hij zat sinds donderdag vast op het politiebureau in Zaandijk. Dave wordt in verband gebracht met diefstal van juwelen en andere kostbare spullen na een uit de hand gelopen feestje in een villa in Burgerbrug.

"Het viel niet mee drie dagen opgesloten te zitten in een kale cel, met alleen een betonnen tafeltje en een plastic matrasje”, vertelt Dave over zijn tijd achter de tralies aan De Telegraaf. "De verhoren waren intensief maar ik heb steeds vastgehouden aan wat er in mijn ogen echt is gebeurd. Ik ben wel op de slaapkamer geweest waar de spullen zijn geroofd, maar was ook in de naastgelegen badkamer. In de periode dat ik daar was had iedereen die in het huis was toegang tot de slaapkamer.”

Ondanks dat Dave weet dat hij de spullen niet heeft gestolen of wat de andere verdachten hebben verklaard twijfelde hij wel aan zichzelf. "Vooral zaterdag had ik het moeilijk. Het was doodstil in de cel want ook de radio deed het niet. Donderdag, na mijn arrestatie deed ’ie het wel. Het eerste plaatje dat ik hoorde was van Shaggy, het nummer 'It wasn’t me'. Dat deed me wel goed, haha.”