Dave Roelvink mogelijk zondag vrij

Dave Roelvink is uiterlijk zondagmiddag weer een vrij man. Dat laat zijn advocate Nienke Hoogervorst weten aan BuzzE.

Dave zit sinds donderdagmiddag vast in het politiebureau van Zaandijk. Hij wordt in verband gebracht met diefstal van juwelen en andere kostbare spullen na een uit de hand gelopen feestje in een villa in Burgerbrug. Donderdag werden ook drie anderen opgepakt en vandaag heeft de politie twee nieuwe verdachten gehoord.

Zij waren eveneens aanwezig op het feest. "De politie wilde deze twee verdachten verhoren en hun verklaringen voorleggen aan de anderen", aldus Hoogervorst. Wat daar precies uit is gekomen, blijft onduidelijk. Maar volgens de advocate van Dave heeft de officier van justitie bewust niet gekozen voor een voorgeleiding van haar cliënt.

Naar huis

Dat betekent dat het voormalig model maximaal drie dagen mag worden vastgehouden, de wettelijke termijn voor inverzekeringstelling. "Morgen zal de officier van justitie beslissen op de maximale termijn wordt gebruikt", zegt Hoogervorst. Dan moet blijken wanneer Dave weer naar huis mag.

Vader Dries Roelvink zei enkele uren eerder dat er een kleine kans was dat Dave vrijdagavond al op vrije voeten komt, maar de advocate ziet dat niet gebeuren. "Volgens mij was zijn wens vader van de gedachte. Maar ik heb wel goede hoop dat Dave voor zondagmiddag wordt vrijgelaten."