Dave Roelvink

Dave Roelvink blijft weg van demonstratie: ‘Mij niet bellen’

Dave Roelvink lijkt zich aan zijn voornemen om geen verslag meer te doen van demonstraties tegen de coronamaatregelen te houden. De influencer deelt zondag een video van voorbij rijdende politiebusjes die onderweg zijn naar het Museumplein waar weer demonstranten worden verwacht, maar daar houdt hij het naar eigen zeggen bij.

‘Nou jongens, daar gaan ze weer. Mij niet bellen vandaag’, zegt Dave in zijn Instagram Stories. De zoon van zanger Dries Roelvink gaat de busjes niet achterna maar gaat in plaats daarvan ‘lekker een broodje carbonara’ eten.

Dave was de afgelopen weekeinden aanwezig op het Museumplein en filmde daar de rellen. Hij zei na afloop vaker verslaggever te willen spelen. Hij had daarvoor zelfs valse politieperskaarten, was te zien op een foto die hij na ophef daarover weer verwijderde. Dave liet dinsdag in een video weten dat hij geen verslag meer zal doen van dergelijke demonstraties. ‘Ik ben dit begonnen omdat ik het leuk vond om te doen en omdat jullie er heel leuk op reageerden, maar ik krijg er zo veel negatieve aandacht van, daar heb ik zelf geen trek in en zit ik niet op te wachten. Het is een hele moeilijke tijd, het is moeilijk genoeg voor iedereen. Dus helaas ben ik er niet meer bij als reporter.’